3 Şubat 2016 Çarşamba

En iyi kameralı telefonlar (Şubat 2016)

Akıllı telefonların en önemli donanımlarından birisi olan kamera son dönemde oldukça popüler bir hale geldi. Ön kamera ile yapılan selfie çekimleri oldukça popüler olsa da akıllı telefonların arka kameraları halen en önemli özelliklerin başında geliyor.
Geçtiğimiz dönemde birçok test ve karşılaştırmayı sizler için bu satırlardan paylaştık. Hem orta segment hem de üst segment telefonların kamera karşılaştırma sonuçları bizleri bile zaman zaman şaşırttı. 
Bu noktada bilinen en önemli gerçek ise Sony'nin IMX serisi mobil sensörlerinin mobil tarafta tek seçenek olmasıdır.Toshiba'nın ve OmniVision'ın da piyasada kullanılan kamera sensörleri var ama Sony'nin bu noktada üreticilere sunduğu esneklik firmaların Sony sensörleri tercih etmesinin önünü açıyor.
Şimdi dilerseniz bu ayın en iyi kameralı telefonlarına yakından bakalım. Listemizin birinci ya da sonuncu olarak değerlendirmediğimizi belirtmek istiyoruz.

Nexus 6P

Çinin en büyük akıllı telefon üreticisi Huawei'nin üretimi olan Nexus 6P için çok şey söylendi, çok şey yazıldı. Özellikle arka tarafta bulunan ve kamerayı da içine alan cam parçanın kırılması ile ilgili şikayetler alan Google'ın ve dolaysıyla Huawei'nin farklı bir tasarım ile yola devam edip etmeyeceğini zaman içinde göreceğiz ama Nexus 6P'nin kamera performansı bu spekülasyonların çok ötesinde...









1,55 mikron büyüklüğe sahip piksellleri ile rakiplerine göre avantaj yakalayan Nexus 6P, 12,3 megapikseldeğerinde Sony'nin en yeni IMX377RS sensörünü kullanıyor. Bu sensörün Galaxy S7'de de kullanılacağını düşünüyorum.Lazer odaklama sayesinde fokus süresinde ciddi bir gelişim gösteren Nexus 6P'de bulunan f/2.0diyafram aralığı Nexus 6P'nin listemizdeki en iddialı telefonlardan biri olmasını sağlıyor.







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

loading...
loading...
loading...